fredag 19. oktober 2012

Blogging i jobb

Vi leste en avis artikkel som omhandlet at bedrifter i norge prøver å få ansatte til å være mer aktive på internet via virtuelle poeng og medalje systemer. Det kalles "gamification" og er et konsept mye brukt i utlandet som for eksempel USA. Ledensel i norwegian har for eksempel en løpende konkurranse hvor ansatte får poeng for og opprette nyhetsartikler, opplasting av dokument og bilder, og er premiert en gang hver tredje måned.

Dette i min mening er et totalt ubrukelig system. Det vil skape konkurranse blant de ansatte og har en relativt stor fare for enda mer splitting mellom ansatte og avdelingsgrupper.

Systemet hadde muligens kanskje fått fram lagånden på arbeidsplassen om systemet ikke hadde vært individuelt, men lag bastert. for og gi et eksempel, hvis de ansatte samlet opp nok poeng/medaljer ordner ledelsen med en belønning some alle kan ta del i.

2 kommentarer:

  1. Du har muligens et poeng der, Jonatan! Det kan helt sikkert skape splid i personalet å konkurrere mot hverandre, men at en heller kunne jobbet som "team" kunne vært noe. Et flott innlegg!

    SvarSlett
  2. øyh ! Hvor har du gjort av Shaman teksten din ? Glemte du å lagre ?

    SvarSlett